top of page

De eerste keer seks

Updated: Jul 8, 2020


Is het je weleens opgevallen dat als het over de eerste keer sex gaat, de focus vaak gelegd wordt op de ontmaagding? Dat doet wat mij betreft afbreuk aan al die andere spannende, zwoele, intense en geile eerste keren op het gebied van sex. Want voor alles is een eerste keer, niet alleen voor “penetratiesex”.


Terwijl ik nadacht over eerste keren om over te schrijven popte er een herinnering op in mijn snapchatvenster. Ik opende de foto en zag mezelf op het strand met een bierflesje in mijn hand. Op het etiket van het flesje stond “volmondig” en de caption die ik eronder had geschreven luidde “JA!”. Het zien van deze foto maakte dat mijn gedachtes direct afdwaalde naar die zwoele hete zomerdag vorig jaar. Ik lag op het strand met een vriendin en het gesprek ging ineens over swingersclubs. We keken elkaar aan en besloten diezelfde avond nog te gaan. Samen. Voor de eerste keer naar een swingersclub. Want ja het is waar, “girls do wanna have fun!”.


Als ik erover nadenk: ik ben altijd wel benieuwd geweest naar swingersclubs, maar heb tegelijkertijd ook altijd gedacht dat ik mezelf daar niet zo snel zou zien. Waarom? Dat weet ik niet precies, maar het zou te maken kunnen hebben met het heersende beeld dat monogamie de ultieme (en eigenlijk enige) partnerschapsvorm is. Ik ben altijd vrij open geweest over sex en mijn sexualiteit en nieuwsgierig naar het zinnenprikkelende onbekende. Helaas merkte ik dat mijn omgeving daar niet altijd raad mee wist. En dus dacht ik, als ik dingen voor mezelf houd, dan val ik daar niemand anders mee lastig. En zo hebben taboes mij een tijdje belemmerd te doen waar ik behoefte aan had en wat mijn seksuele nieuwsgierigheid prikkelde.


Ik kwam er snel genoeg achter dat me inhouden niet de juiste manier was voor mij om met mijn sexualiteit om te gaan. In tegendeel, ik moest juist mijn seksuele ervaringen uitbreiden! Doordat ik dat ben gaan doen, ben ik mezelf steeds beter gaan leren kennen. Zo zijn eerste keren voor mij ook een vorm van taboes doorbreken geworden. Want wat onbekend is, is vaak spannend en misschien wat vreemd. Maar wat onbekend is vraagt er ook om om ontdekt te worden. Dit is eigenlijk een oproep aan jou om je bewust te worden van je recht op nieuwe ervaringen en zinnenprikkelende belevingen. Zolang je maar blijft vertrouwen op je onderbuikgevoelens, zul je vanzelf merken waar je grenzen liggen en welke grenzen verlegd mogen worden. En dat is goed, mooi en spannend.


De komende tijd zal ik jullie meenemen in mijn avontuurlijke seksuele ontdekkings- en ontwikkelingstocht, waarin eerste keren een belangrijke rol spelen. En in lijn met de slogan van Plural Pleasure “self love that multiplies”, wil ik jouw interesses, verlangens en nieuwsgierigheid er ook in betrekken. Als er onderwerpen zijn waar je meer over wilt lezen, laat dat vooral achter in de comments. Want sexualiteit mag gedeeld worden in woord en daad. Zo “ontmaagden” we taboes en zullen al die eerste keren de aandacht en waardering krijgen die ze verdienen.


By: Desire Wild

Insta: @wilddesires_official

35 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page