top of page

F*ck You Slet!

Ik loop op straat, twee jongens roepen mij na. ‘’Hallo knappe dame, waar gaat dat naartoe?’’

Gewoon doorlopen, niet reageren. ‘’Fuck you slet’’ schreeuwen ze wanneer ze doorkrijgen dat ik hen negeer. That escalated quickly…

Als je als vrouw een straat inloopt heb je de kans dat je aan het begin van de straat nog een ‘’Knappe dame’’ bent en aan het einde van de straat op magische wijze getransformeerd bent tot ‘’Slet’’. Best knap toch? Maar wat houden deze benamingen dan eigenlijk in?

Volgens het woordenboek:

Da·me (de; v; meervoud: dames) vrouw, m.n. van enige rang of van zekere beschaving

Slet (de; v; meervoud: sletten) (scheldwoord; informeel) ontuchtige vrouw

Gisteravond was ik beide vrouwen binnen een tijdsframe van 30 seconde. Ik geloof ook wel dat ik beide kan zijn. Alleen mijn beschrijving van het woord slet zal anders zijn dan een ontuchtige vrouw. Ontucht kan zoveel betekenen. Wanneer je googled naar het woord ‘’Ontucht’’ zal je meerdere malen deze betekenis vinden: ‘’De regels en de wetten van de seksuele moraal niet in acht nemend’’


Wat zou ik graag het boek van de regels en wetten lezen als die bestaat, kan iemand mij vertellen wanneer die in de Openbare Bibliotheek te vinden is?

Eigenlijk is ontucht dus relatief, want de seksuele moraal zal in Nederland anders zijn dan bijvoorbeeld in Jakarta.

Wanneer ben je eigenlijk een slet? Zijn daar ook regels en wetten voor? Is dat als je rokje te kort is? Is dat wanneer je met 5 mensen het bed hebt gedeeld of is dat vanaf 20? Of wanneer je diep in je hart stiekem van tijgerprint houdt? Soms is de slet een huwelijk verpulverende tsunami. Tegenwoordig wordt het woord gebruikt om duidelijk te maken dat iemand compleet waardeloos is. In elk geval komt het erop neer dat de slet niet uit haar neus zit te eten als het neerkomt op haar seksuele activiteit.

Maar slet mag geen scheldwoord zijn als dat betekend dat jij je seksuele activiteiten en leven inricht zoals jij vindt dat het goed voor jou is. Als jij tevreden bent over jouw seksuele leven en andere vinden dat jij daardoor een slet bent. Dan ben je maar een slet en dan mag je trots op haar zijn en haar omarmen. Ben je niet tevreden over je seksleven en vind je dat er wel wat kruiden aan toegevoegd mag worden dan kan ik alleen maar zeggen; ontwaak de weg gestopte slet in jou, behandel haar met liefde en laat haar zijn wie ze wil zijn.

By Tessa Wowor

Insta:@tenwowor

48 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page